Audiotour KaasmuseumHet Kaasmuseum in Bodegraven is in het bezit gekomen van een extra service voor haar bezoekers. Het bestuur meldt dat er een audiotour is aangeschaft. Dit project is financieel mogelijk gemaakt door het Rabo Dichtbijfonds en het Prins Bernard Cultuurfonds. De bezoeker kan met een hoofdtelefoon, in vijf talen (Nederlands, Frans, Duits, Engels en Pools) informatie ontvangen over de bijzondere collectie die het museum rijk is.
pand km

Afgelopen week is de Stichting Kaashandel opgericht waarin zowel het bestuur van het Kaasmuseum en de Kaashandel uit Bodegraven zijn vertegenwoordigd.

De stichting heeft tot doel het cultureel erfgoed van het Kaasmuseum te waarborgen en tevens de moderne kaashandel te laten zien.
Het nieuwe museum zal in het centrum van Bodegraven gevestigd worden en een moderne expositie tonen met vele historische voorwerpen en audiovisueel materiaal.


plattegrond marktstraat

De gemeente wil het Kaasmuseum, dat nu gehuisvest is op de zolder van het Evertshuis in Bodegraven, een prominentere plek in het dorp geven en net als het Kaaspakhuis in Woerden eventueel combineren met een VVV en kaaswinkeltje. Er is geld gereserveerd in de begroting voor dit plan.
Dat is niet voldoende voor de exploitatie en wethouder Nieuwenhuizen is in overleg met Ons Fonds en de kaasindustrie over cofinanciering. Tijdens de presentatie van het plan op 5 februari 2020 aan de gemeenteraad, bleek dat de nieuwe locatie kleiner zal zijn dan de huidige zolder. Daarom is een keuze gemaakt uit de collectie op basis van negen thema’s.

Stichting Kaasmuseum Bodegraven is opgericht in 1987 en sinds 1994 gehuisvest op de zolder van het Evertshuis. Het Kaasmuseum in Bodegraven heeft een zeer uitgebreide collectie over de geschiedenis van de kaashandel in Bodegraven.

 

kaaskoningin2018Een mooie traditie wordt voortgezet, daarom bezocht de Kaaskoningin ook dit jaar met haar gevolg weer het Kaasmuseum in Bodegraven.
We zien hier dat ze haar foto toevoegt in de eregalerij van Kaaskoninginnen door de jaren heen.

waterliniesDit belangrijke culturele erfgoed wordt uitstekend omschreven in de “Er-Op-Uitkaart” van de Oude Hollandse Waterlinie. D.m.v. deze link krijgt u alle informatie hierover.

Na een bezoek aan een onderdeel hiervan, de Wierickerschans” in Bodegraven, is een verblijf in het Kaasmuseum van Bodegraven een ideale aanvulling om een gezellige en leerzame dag in Bodegraven te beleven.

Bekijk ook onze speciale arrangementen en openingstijden.

folder-museumroute-2Kaasmuseum doet mee met de museumroute.Er is een museumroute samengesteld langs een flink aantal grotere en kleinere musea in het Groene Hart.Bekijk hier de folder.

schilderijWilt u het werk van de stichting steunen? U kunt zich dan als donateur opgeven. De minimum donatie bedraagt € 10,- per jaar. Dit kunt u voldoen op de rekening van de Stichting Kaasmuseum Bodegraven.
Rabobank nr. NL66 RABO 0308868110


Volg ons ook op:

  • kaas facebook
  • kaas twitter
  • kaas instagram
  • kaas youtube
kaas adres
kaas extra openingstijden
kaas toegangsprijs