Het Kaasmuseum Bodegraven wordt steeds leuker!

kaasletterspel-02Het museum wil graag met z'n tijd meegaan en meer 'spetteren'.

Een aantal aapassingen zijn al doorgevoerd. Zo zijn er al bij een aantal opstellingen beeld- en geluidsfragmenten toegevoegd. En kunnen kinderen een interactieve rondleiding volgen met een tabletcomputer ingepakt in een kaas!

Het museum is nog op zoek naar sponsors en fondsen om de verdere verbeteringen te kunnen financieren. Op deze pagina zullen we op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Voor onze sponsors hebben we een speciale pagina met links en die kan later uitgebreid worden met korte bedrijfspresentaties.


Aanpassingen

solidstateplayer01Een aantal statische opstellingen zijn tot leven gewekt met geluiden, lichteffecten en videobeelden. Door middel van elektronische ogen gaan de geluiden en lichten aan als de bezoeker in de buurt komt. Met een draadloze afstandbediening zijn de geluidseffecten tijdens rondleidingen uit te schakelen.

De geluiden laten vooral de sfeer horen: een loeiende koe in de stal, lachend kind in de kinderstoel, tikkende klok, stemmen, karren die rondrijden over de stenen enz.


Kinderen

Muizen1Het museum wil aantrekkelijker worden voor kinderen van, met name, de lagere school leeftijd. We gaan dit realiseren door:

1- verlevendigen van de opstellingen met beeld, geluid en licht (zie hierboven)
2- inzet van door beeldend kunstenaar Frans Huisman ontwikkelde karakters
3- een interactieve speurtocht met draagbare touchscreen computertjes

Afbeelding muizen Copyright 2010 Frans Huisman

De kinderen krijgen bij de balie van het museum een 'kaas': een rond geel voorwerp waar in het midden een touchscreen computer zit gemonteerd. Het omhulsel van de computer zorgt ervoor dat deze beter beschermd is tegen vallen en stoten en voorkomt diefstal!

De kinderen starten de rondleiding door op 'start' te drukken. Er verschijnt een bericht: ze moeten naar een opstelling in het museum of een voorwerp. Bij dit voorwerp staat een code die ze in moeten voeren om verder te gaan. Ze zien een korte film of animatie waarna ze een vraag moeten beantwoorden. Is de vraag goed beantwoord, dan kunnen ze door. Is het antwoord fout, dan moeten ze nogmaals het filmpje afkijken tot ze de vraag goed hebben beantwoord.

Zo gaan ze met een aantal vragen het hele museum door.


Aan het eind van de rondleiding hebben de kinderen veel geleerd over het Kaasmuseum.

Hieronder een filmpje over de productie en test van het Kaasletterspel!

De productie en test van het Kaasletterspel

Beeldend kunstenaar Frans Huisman heeft in het museum al een aantal ideeën voor karakters gepresenteerd: muizen en koeien met een uniek uiterlijk die allerlei avonturen gaan beleven met kaas en de voorwerpen in het museum. De animatiefiguren zullen gebruikt worden voor communicatie doeleinden en optreden in filmpjes op deze site, verschijnen in drukwerk en op displays in het museum. De animatiefiguren zullen over een traject van vele jaren ingezet worden en naar behoefte geredigeerd.

Afbeelding muizen Copyright 2010 Frans Huisman

De rondleiding kan in de toekomst zelfs buiten voortgezet worden zodat een rondgang langs historisch belangrijke locaties gemaakt kan worden. Kinderen uiteraard onder begeleiding van een volwassene.

Interactie d.m.v. RFID, Bluetooth of Augmented Reality behoort ook tot de mogelijkheden.

Voor de komende ingrijpende aanpassingen in het museum zoeken we nog sponsors! Wilt u hier meer over weten neem dan contact met ons op!

De Stichting Kaasmuseum Bodegraven beschikt over de volgende rekening:
Rabobank nr. NL66 RABO 0308868110

Volg ons ook op:

  • kaas facebook
  • kaas twitter
  • kaas instagram
  • kaas youtube
kaas adres
kaas extra openingstijden
kaas toegangsprijs