Optocht 20153De Najaarsmarkt had dit jaar als motto: “Boerenkaas beestachtig lekker”. Dit werd op pakkende wijze uitgebeeld door de bijdrage van het Kaasmuseum aan de optocht die bij dit jaarlijkse festijn hoort. We kunnen terugzien op een zeer geslaagde promotie van de boerenkaas.

HerOpeningNa verbouwing in het Evertshuis werd ons museum na een jaar dicht te zijn geweest op 17 mei 2014 heropend door de burgemeester en de kaaskoningin van 2013".

03-12  Kaasmuseum 25 jaar 005Op 13 januari 2012 werd, tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond, het jubileumjaar ingeluid. Er werd niet alleen teruggekeken maar vooral vooruit. De voorzitter Ans Stolwijk gaf op een krachtdadige wijze uitleg over wat er zoal gerealiseerd was het laatste jaar, alsmede wat er nog aan wensen lag.
Zo werd de oude pc vervangen door een nieuwe laptop en werd de oude tv met video ingeruild voor een moderne Blu-Ray speler met Flatscreen. De bezoekers kunnen nu niet alleen zien hoe er vroeger kaas gemaakt werd op de boerderij, maar ook hoe het in de huidige tijd gebeurt.
Ook voor de jeugd zijn er moderne middelen aangeschaft. Zij kunnen zo een "interactieve rondleiding" maken door het museum met een Tablet-computer in de vorm van een kaas. Tevens is er een Fotospeurtocht, welke niet alleen voor de jongeren leuk en leerzaam is maar ook voor ouderen.

Al deze vernieuwingen zijn mogelijk gemaakt dankzij de opbrengst van de "Kaas Bridge Tocht", de donaties van de Stichting "Bonaz" en de Bodegraafse afdeling van de "Maatschappij tot het Nut van 't Algemeen".

De Najaarsmarkt 2010 was weer succesvol voor het Kaasmuseum. Hieronder een video van de Kaaskeuring op donderdag 9 september en de Kaasmarkt van zaterdag!

Volg ons ook op:

  • kaas facebook
  • kaas twitter
kaas adres
kaas extra openingstijden
kaas toegangsprijs

ANBI logo1